maandag 20 oktober 2014

De circel is rond

Inleiding

Chronologisch zijn we weer ongeveer terug waar het een jaar geleden is begonnen: de fijne tijd van 's avonds bij daglicht hardlopen, deelname aan de Harbourrun en sportkeuring in de planning. Oplettende lezers (voor zover er iemand de moeite heeft genomen na 10 maanden dit inactieve blog nog eens te bezoeken...) herkennen het patroon zoals het 13 maanden terug is gestart. Is er dan helemaal niets veranderd? Heeft zich dan niets zinnigs afgespeeld in de tijd tussen vandaag en 30 december 2013? Lees verder en oordeel zelf.

Harbourrun 2014

Het afgelopen jaar ging allemaal lichamelijk en geestelijk moeizaam en is er in de zakelijke- en privĂ©sfeer het nodige veranderd en verbeterd. Waar ik gelukkig begin dit jaar wel al snel voor heb gekozen is de deelname aan de leuke Harbourrun. In december een PR, dan neem je je voor hetzelfde trainingsschema zo vol te houden, lekker verder te trainen en rustig toe te werken naar in ieder geval deze wedstrijd en eventuele andere deelnames. Helaas ontbrak de motivatie en energie de afgelopen maanden regelmatig, waardoor het 'drie keer per week fanatiek' soms meer weg had van 'drie keer per maand zonder fut', als de drie keer per maand al werd gehaald. Wat wel bleef staan is de datum van de Harbourrun. Gelukkig maar. Terwijl ik zeker niet extreem goed in vorm was stond de datum nu eenmaal vast en was de herinnering aan vorig jaar ruimschoots genoeg om de gewenste motivatie op te brengen. 

Het resultaat? Een nieuw t-shirt (verhaal over het noodlot van het vorige orginele Harbourrun 2013 shirt volgt nog), een medaille (dit jaar voor het eerst), een eindtijd waar ik tevreden mee ben en voorlopig weer een verse dosis motivatie om de draad van december weer op te pakken. De Harbourrun is al niet echt een race waar je halfbakken aan mee kunt doen en kunt hopen te finishen, 'de beuk erin' is wel ongeveer de mindset die je mee moet nemen. In mijn geval zijn de hindernissen op het 11km lange parcours genoeg om 'de beuk erin' te vervangen door een soort 'GRAWRRR!!1' oerkreet. Hindernissen worden niet genomen maar bestormd, de kilometers niet gelopen maar opgevreten.

Er valt nog genoeg over te vertellen voor een volgende keer.

Conclusie

De situatie nu? Ingeschreven voor Harbourrun 2015, weer gemotiveerd ondanks het naderende herfstweer inclusief vroeg invallende schemering. Meer posts volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten